Het is Sonja’s overtuiging dat je je gezondheid en emoties positief kunt beïnvloeden door een dieper inzicht in de werking van je lichaam en geest. Kortom voor duurzame resultaten is de enige weg vertrekken vanuit de noden van het lichaam, wars van trends,  hypes en diëten. Wetenschappelijke onderbouwing is hierbij van cruciaal belang. Vanuit haar master-opleiding in de Bewegingswetenschappen (K.U. Leuven) schoolde ze haar decennialang bij om steeds méér resultaten te hebben bij haar coachees.

Hoe meer Sonja coachte met tandem beweging en voeding hoe meer ze voelde dat er een missing link was voor blijvende gedragsverandering (zelfs identiteitsverandering). Deze missing link werd ingevuld door bijscholing in de emotionele en mentale factoren. Opleiding, Literatuur en congressen  van de verschillende cognitieve stromingen (o.a. NLP: neuro linguïstisch programmeren) beïnvloeden sterk  haar manier van coachen. Elk woord, elke gedachte is belangrijk om patronen te doorbreken. Om het coach-proces écht in haar vingers te krijgen ging ze als pionier in de leer bij haar grote favoriete auteurs: Anthony Robbins, Louise Hay, Byron Katie, Wayne Dyer, Stephen Covey,  Richard Bandler, John Grinder, Eric Sneider, Dr. Proesmans. Haar inzichten over voeding werden enorm geïnspireerd door Deepak Chopra waar ze een opleiding volgde in zijn Well Being Centrum San Diego. De natuurwijsheid van de Ayurveda vertaald ze eenvoudig naar  praktische en zeer haalbare voedingsprincipes om maximale energie te regenereren.

Ze is wetenschappelijk medewerker aan de VUB in haar coachpraktijk werkt ze multidisciplinair samen met artsen, psychologen en voedingswetenschappers.

Tevens komt haar 16 jarige ervaring als docente in de opleiding kinesitherapie (fysiotherapie) haar zeer goed van pas om haar manier van coachen over te brengen op andere professionals zodat zij ook méér resultaten kunnen halen met hun cliënten. Je weg vinden in de jungle van mythen , onzinnige diëten en voedings-theorieën  brengt vele professionals in verwarring.

Synergie-road is een zeer bruikbaar hulpmiddel voor elke praktijk die als doel heeft mensen fitter, gezonder en slanker maken. Dé Synergie-road is een heldere combinatie van beweging, voeding en mentale coaching die cliënten inspireert. Elke coach kent het spanningsveld tussen het behandelen van cliënten in een beperkte tijd en het bijbrengen van noodzakelijke inzichten. Verschillende  Personal trainers en voedingsdeskundige coachen volgens het gedachtegoed van Sonja Kimpen.

Heb je als coach of professional ook interesse in het gedachtegoed van Sonja Kimpen, wil je haar boeken als hulpmiddel gebruiken of wens je een “coach the coach” opleiding, stuur een mailtje naar Sonja.kimpen@synergie.be

Bij deze wil ik je graag nogmaals bedanken voor de coaching van afgelopen vrijdag. De aanwezigen waren écht enthousiast en daar kan ik alleen maar om juichen.”

Mariet Infraligne

Eindelijk een eerlijk en degelijk tegengewicht om alle misleidende wondermiddelen te counteren. Sonja is de perfecte gids op weg naar meer levenskwaliteit in een gezond lichaam.

Eric VandenabeeleDirectuer DFO

Inspirerend, bruisend, motiverend met een heerlijk humoristisch no nonsens sausje, Sonja Kimpen is en blijft een TOPPER !!

Sandra GalantPraktijk voor Natuurgeneeskunde

Ondernemers - Schrijf je in of stel een vraag