Hoe het begon…

Marc De Jonck en Sonja Kimpen leerden elkaar kennen op de sporthumaniora en waren snel zielsverwanten tot nu 35 jaar later.  Ze hebben samen het engagement aangegaan om elkaar te stimuleren het beste uit hun zelf te halen en samen met passie een bedrijf te leiden SYNERGIE.
Beiden voltooiden ze in 1981 een Master opleiding bewegingswetenschappen. Marc aan de Vrije universiteit Brussel, Sonja aan de katholieke universiteit Leuven. Dit was het fundament om zich allebei – tot op heden – verder te ontplooien in diverse domeinen: voedingsleer, mental coaching, body & mind … kortom alles wat met gezonde levensstijl te maken heeft. Dit met als doel mensen te coachen naar maximale energie om dromen waar te maken. Synergie vult deze missie in met coaching, cursussen, lessen op diverse locaties, presentaties, gezondheidsreizen, boeken, opleidingen en onderscheidende voedingsmiddelen.
Hun manier van werken: tonnen nieuwsgierigheid,  het uitbannen van hokjes denken en multidisciplinair samenwerken  met andere professionals.

Kortom : Synergie wat letterlijk betekent : “het geheel is méér dan de som der delen”  is hun dagelijks zijn.

In 1996 realiseerden ze hun grote droom de bouw van een eigen inspiratiecentrum dit hebben ze samen met een 20 koppig team 20 jaar uitgebouwd. Reeds duizenden mensen zijn in de afgelopen jaren gecoacht  door Sonja en Marc. In 2016 hebben zij deze gebouwen verkocht en runnen zij een nieuw concept van kleinere personal trainings- en inspiratie studio’s. De eerste locaties zijn in Berchem en St Job in’t Goor. Verder trekken zij aan de kar van gezonde voedingsmiddelen.  Het alom gesmaakte synergiebrood  en breaks viert in 2018 het 10 jarig bestaan.

De  balans vinden tussen hun verschillende rollen als zaakvoerder, ondernemer, manager, docent, echtgenoot, voedings-researcher, auteur, keynote-spreker samen met het ouderschap (Niels De Jonck 1988 en Arne De Jonck 1991) en ondertussen het grootouderschap (Jack De Jonck 2015 ) beschouwen ze als de meest uitdagende en spirituele oefening van hun leven.

De Synergie-route is een samenvatting van het gedachtegoed van Synergie.  Energie én gezondheid is een én én verhaal. De route fungeert als een helder plan van aanpak. De “hoe” van het aanpakken staat beschreven in Sonja haar boeken en licht ze met passie toe in cursussen en presentaties.