De Business Academie van Sonja Kimpen beoogt vijf doelen:
  1. De ondernemer boosten naar het beste energie level voor lijf en brein om een positief effect te hebben op zowel het bedrijf als het persoonlijk leven en de gezinssituatie!
  2. De “wéten wat je wilt” vraag oplossen om een duidelijke koers te varen in je bedrijf en je persoonlijk leven.
  3. De coach of therapeut stimuleren naar het level van ondernemer: d.w.z. een winstgevende praktijk opbouwen. Kortom de passionele experthoed combineren met de ondernemershoed én gelijktijdig toch meer tijd voor jezelf én je gezin.
  4. Aanvulling bieden op gezonde levensstijl coaching op maat van personal trainers, psychologen en diëtisten.
  5. Bedrijven helpen met de wettelijke verplichting i.v.m.  hun welzijn beleid ter preventie van psychosociale risico’s i.s.m. Ine De Deken Klinisch psycholoog

De Business Academie richt zich dus op de wereld van de gezondheid in de ruimste betekenis van het woord (mentaal, emotioneel, voeding, beweging en het ecosysteem).

De nood is groter dan ooit bij potentiële cliënten/coachees.  Deze zijn op zoek naar goede coaches die werkelijk resultaten kunnen bewerkstelligen op basis van wetenschappelijke kennis en meesterschap in overdracht van strategieën. Het zijn nu, meer dan ooit, gouden tijden om de talloze zoekende mensen te helpen richting gezonde levensstijl.

Sonja was en is een pionier en heeft zo door de vele jaren heen haar expertise in de verschillende vakdomeinen (beweging, voeding, mindset, emotioneel, mentaal én het opbouwen van een bedrijf) opgebouwd.

Het is met deze Business Academie haar bedoeling deze kennis op een gestructureerde manier over te brengen. Om jou en andere, passionele coaches op een zeer effectieve wijze te wapenen met goed onderbouwde inzichten zodat jij op jouw beurt jouw cliënten kan helpen.

Zo groei je dag na dag naar een rendabele (groeps-)praktijk of onderneming.

Opleidingen van Sonja Kimpen komen in aanmerking voor de KMO portefeuille en werkbaarheidscheques.

D.w.z. dat jij als KMO of zelfstandige via De Vlaamse Overheid subsidies kan krijgen voor het volgen van trainingen.  Jij betaalt dan zelf slechts 70% (indien kleine KMO of 80% (indien middelgrote KMO) van de opleidingskosten.

Wij helpen u graag verder met de aanvraag van uw subsidie voor uw opleiding. DV.O235859

KMO PORTEFUILLE

De Sonja Kimpen Business Academie

Sonja werkt naast cursussen ook à la carte op jouw maat!

Laat ons even GEHEEL VRIJBLIJVEND zoomen of bellen en vertel me waar je tegen aan loopt en wat je wil bereiken persoonlijk en met je bedrijf..  Zo kunnen we afstemmen of ik je hulp en begeleiding kan bieden om je te begeleiden naar je mooiste dromen en je beste vorm en energie omdat stap voor stap waar te maken.

Stuur een mailtje met “Ja, Bellen of zoomen voor een vrijblijvend ondernemers gesprek”

Ben je zelfstandige in de diensten- en kennis sector zoals: Therapeuten, kinesisten, pedologen, personal trainers, diëtisten, logopedisten, psychologen, mental coaches, enz..  Dan kan deze vragen lijst je helpen.

Via deze vragenlijst kan je voor jezelf een denk- en afweeg-oefening maken of het coachingstraject met Sonja Kimpen voor jou een meerwaarde is? Met een meerwaarde bedoelen we een versnelling maken in je businessresultaten én meer rust ervaren in werk en privé met dé expertise van Sonja?

Vraag dan een aftoets-gesprek met Sonja om te voelen of zij kan bieden wat jij zoekt.

Een coachtraject moet altijd “ klikken” langs twee kanten. Alles start met actie. Met een vrijblijvend gesprek valt niets te verliezen alleen maar te winnen.

Wie is Sonja Kimpen?

Sonja Kimpen, master bewegingswetenschappen, pionierde 35 jaar geleden in Vlaanderen met haar gedachtegoed en coachstrategieën. Zij volgt hiervoor de wetenschappelijke evoluties op de voet. De nieuwste bevindingen over hersen- en hormonenwerking bevestigen nu haar jarenlange toegepaste inzichten.

Met 17 bestsellers, verkocht Sonja Kimpen meer dan één miljoen boeken. Haar primetime tv-programma’s hadden grote bijval en worden internationaal overgenomen. Ze is een veel gevraagd spreker omdat ze een publiek kan enthousiasmeren door haar stimulerend taalgebruik en energie. Haar fundamentele inzichten maken haar al jarenlang tot de autoriteit in Vlaanderen op het gebied van vitaliteit en gezondheidscoaching. Haar originele benadering van het menselijk functioneren, maakt dat zij mensen inspireert en motiveert tot duurzame resultaten. Ze is wetenschappelijk medewerker aan de VUB.

Sonja’s traject van expert naar ondernemer in een notendop:

Sonja en haar man (Marc de Jonck, ook master bewegingswetenschappen) startten hun beroepsleven in 1981 als docent in de opleiding kinesitherapie (fysiotherapie). Daar werden hun didactische vaardigheden geslepen om inzichten helder over te brengen zodat je op een effectievere manier leert doelen formuleren, prioriteiten stellen en resultaten leveren. Daarnaast bouwde zij een club uit in turnzalen van scholen. Dit breidde uit  tot 6 locaties in de provincie Antwerpen  en 3000 leden.

Na 16 jaar durfden ze in 1996  de stap nemen ( én het risico) om hun échte droom waar te maken: een multidisciplinair fitness -en coach centrum. Synergie zag, na een Investering van 2 miljoen euro het licht. Deze mega investering en een team van 24 full time mensen maakte dat Sonja snel zich volledig moest verdiepen in managements- en ondernemersskills. Ze zag al vlug in dat ze haar passionele experten-hoed moest aanvullen met een ondernemershoed. Ze schoolde intensief bij in het “ runnen van een zaak” via IHRSA in America en in de businessschool van Uman. Daar volgde zij het volledige traject leiderschap en strategisch management.  Naast deze 3 opleidingen volgde zij ook de Business Result Training bij Anthony Robbins US. Deze laatste is van onschatbare waarde gebleken om effectievere resultaten te boeken in haar bedrijf Synergie. Haar denkwijze van passionele expert moest 360 ° herdacht worden om ook als ondernemer winstgevend te functioneren.  Haar passie werd met de jaren alleen maar groter maar ook de werkwijze van haar zaak runnen wijzigde radicaal.

Synergie  stond 20 jaar bekend in Vlaanderen als een multidisciplinair wellnesscentrum avant la lettre.

In 1998 haalde Synergie  als eerste Fitnesscentrum in de wereld een ISONORM . Dit wil zeggen dat Synergie stond voor een kwalitatieve voorspelbare  klantentevredenheid.

Om haar vak-expertise verder te ontwikkelen volgde Sonja  cursussen en opleidingen bij haar favoriete auteurs in het domein van  de persoonlijke groei. Wereldautoriteiten in de coachwereld zoals Louise Hay, Byron Katie, Wayne Dyer, Stephen Covey,  Richard Bandler, John Grinder voor mentale coaching. Haar inzichten over voeding werden enorm geïnspireerd door Deepak Chopra waar ze een opleiding volgde in zijn Well Being Centrum San Diego. De natuurwijsheid van de Ayurveda vertaalt ze voor het westen naar  praktische en zeer haalbare voedingsprincipes om maximale energie te genereren.

In 2002  gaf Sonja op vraag van Paul De Knop (rector VUB) een postacademische opleiding om de fitness-en gezondheidssector een boost te geven in management, strategie en planning in de gezondheids-en fitnesswereld. Gedurende vijf haar heeft ze met veel plezier en gedrevenheid, deze opleiding voor fitness en alle dienstverlenende professionals zoals afslankinstituten, voedingsdeskundige en personal trainers gegeven .

In 2004 kwam haar eerste boek uit “Een leven lang slank zonder dieet”. Dit werd  onmiddellijk een bestseller met een ongeziene verkoop. Sonja had een snaar geraakt in Vlaanderen. Zo werd ze opgemerkt door de tv-wereld haar en kreeg ze  prime time tv programma rond voeding.  Door deze ervaring leerde ze nog meer in gebalde taal impact  te hebben op coachees.

Kimpen rgedachtegoed wordt stap voor stap veder uitgebouwd  in 17 bestsellers. Samen goed voor meer dan 1 mio verkochte exemplaren.

In 2007 werd ze gehuldigd door de Universiteit van Leuven als buitengewoon verdienstelijke student.

Tijdens deze hectische jaren zag ze als haar grootste uitdaging “alle ballen in de lucht te houden”.  Zowel de dagelijkse aandacht die een bedrijf nodig heeft alsook een gezin ( 2 kinderen ) Dit lukte dankzij de vooraf goed uitgebouwde structuur van een zelfwerkzaam bedrijf en een gedisciplineerd tijdsmanagement. Structuur, tijdsmanagement en prioriteiten stellen in combinatie met een aanstekelijk enthousiasme is haar way of life  dat uiteindelijk veel voldoening geeft wegens resultaten op de verschillende domeinen in het leven: zakelijk , privé en persoonlijk.

In 2016 verkocht Sonja en haar man Marc Synergie Wellnesspoint en openden ze twee Synergie  personal trainingsstudio’ (Brecht en Berchem) die ze opnieuw uitbouwde tot plaatselijke successtory’s.  Ook kleinschalig kan je een winstgevend model maken.

Sonja blijft  actief in de coachwereld om zo een constante vinger aan de pols te houden om de behoeften van cliënten aan te voelen in de nieuwe tijdsgeest.

Sonja’ s boeken  boeken zijn ontstaan als vervolg op uitgewerkte cursussen. Deze cursussen waren jarenlang de succesproducten van Synergie Wellnesspoint. Sonja heeft deze cursussen nu omgezet in coaching tools voor andere coachen.

Bij deze wil ik je graag nogmaals bedanken voor de coaching van afgelopen vrijdag. De aanwezigen waren écht enthousiast en daar kan ik alleen maar om juichen.”

Mariet Infraligne

Eindelijk een eerlijk en degelijk tegengewicht om alle misleidende wondermiddelen te counteren. Sonja is de perfecte gids op weg naar meer levenskwaliteit in een gezond lichaam.

Eric VandenabeeleDirecteur DFO

Inspirerend, bruisend, motiverend met een heerlijk humoristisch no nonsens sausje, Sonja Kimpen is en blijft een TOPPER !

Sandra Gallant

Ondernemers - Schrijf je in of stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.